Δημιουργήστε ένα ηλεκτρονικό βιβλίο

Δημοσιευμένα ηλεκτρονικά βιβλία

Δημιουργήστε μια ψηφιακή εφημερίδα

Δημοσιευμένες ψηφιακές εφημερίδες

Δημιουργήστε ένα προσαρμοστικό βιβλίο

Δημιουργία ψηφιακών ιστοριών (κατάλληλο και για μαθητές με αυτισμό)

Παιχνίδια γνώσεων για μαθητές δημοτικού

Δημιουργία ψηφιακής κάρτας

Βάση δεδομένων με εκπαιδευτικά λογισμικά για μαθητές δημοτικού

Yοur-i-book. 

Εκπαιδευτικό λογισμικό για τη γενική και την ειδική αγωγή. Πρόκειται για λογισμικό που αφορά στη δημιουργία ενός ηλεκτρονικού βιβλίου με προσαρμοσμένες “έξυπνες δυνατότητες” στις εκπαιδευτικές ανάγκες του καθένα. Εσείς εισάγετε οποιοδήποτε βιβλίο ή κείμενο με εικόνες θέλετε σε μορφή PDF και αυτό μετατρέπεται σε ψηφιακό βιβλίο.

Το βιβλίο σας έχει δυνατότητες εισαγωγής σημείωσης σε σελίδα, εισαγωγή γενικών σημειώσεων, προσθήκης σελιδοδείκτη και υπογράμμισης κειμένου. Το βιβλίο σας είναι στο “σύννεφο” έτσι ώστε δεν χρειάζεται να καταναλώνετε χώρο στον υπολογιστή σας. Όλες οι αλλαγές που κάνετε αποθηκεύονται ώστε να μπορείτε να προσαρμόσετε το βιβλίο σας στις δικές σας προσωπικές προτιμήσεις. Μπορείτε επίσης να “μοιραστείτε” το βιβλίο σας με άλλους φίλους έτσι ώστε να προάγεται η συνεργασία και η συνεκπαίδευση.
Απαιτήσεις συστήματος CPU μεγαλύτερο ή ίσο απο 2.2GHZ dual Core,  RAM μεγαλύτερη ή ίση με 2GB .
Προτεινόμενος περιηγητής Chrome. Λειτουργεί επίσης σε Mozzila.Η διαδικτυακή υπηρεσία διατίθεται δωρεάν εδώ !

W-i-book. 

Δημιουργήστε το δικό σας βιβλίο με κείμενο και γραφικά, εισάγοντας έτοιμες εικόνες. Δημιουργείστε γραφικά στο περιβάλλον συγγραφής του βιβλίου σας.

Το w-i-book είναι ένα εργαλείο δημιουργίας ηλεκτρονικού βιβλίου. Τα παιδιά δημιουργούν το δικό τους βιβλίο με κείμενο και εικόνες, εισάγοντας έτοιμα γραφικά ή κινούμενες εικόνες – βίντεο. Τα παιδιά μπορούν να ζωγραφίσουν στο περιβάλλον συγγραφής και να επεξεργαστούν τα κείμενα τους. Το λογισμικό είναι στο «σύννεφο» και οι μαθητές έχουν πρόσβαση με τον κωδικό τους από παντού.
Απαιτήσεις συστήματος CPU μεγαλύτερο ή ίσο από 2.0GHZ dual Core,  RAM μεγαλύτερη ή ίση με 2GB .
Προτεινόμενος περιηγητής Chrome.Λειτουργεί επίσης σε Mozzila & Internet Explorer.

Η διαδικτυακή υπηρεσία διατίθεται δωρεάν εδώ !  

Μπορείτε να δείτε τα δημοσιευμένα βιβλία σας εδώ

i-database

Βάση δεδομένων όπου εισάγετε την τάξη που παρακολουθεί το παιδί και το θεματικό πεδίο που σας ενδιαφέρει (π.χ. μαθηματικά, Ε΄ δημοτικού) και εμφανίζεται ελεύθερο σχετικό λογισμικό, δηλαδή, μικρές εφαρμογές παιχνίδια που αφορούν το συγκεκριμένο πεδίο.

 
 

Οι εφαρμογές έχουν συλλεχθεί από το διαδίκτυο και δεν σχετίζονται με το ΝΟUS. Οι εφαρμογές αναφέρονται σε παιδιά δημοτικού. Η αναζήτηση του λογισμικού γίνεται με κριτήρια (ηλικία παιδιού, τάξη που παρακολουθεί, τυπική ανάπτυξη, ειδική εκπαιδευτική ανάγκη όπως αυτισμός, ΔΕΠΥ κλπ.) Η διαδικτυακή υπηρεσία διατίθεται δωρεάν εδώ !

i – card

Στο λογισμικό I – card τα παιδιά δημιουργούν πολύ εύκολα ηλεκτρονικές ψηφιακές κάρτες,

επιλέγοντας εικόνα,ζωγραφίζοντας και εισάγοντας κείμενο.

Η διαδικτυακή υπηρεσία διατίθεται δωρεάν εδώ !  

BrainSponge.

Ψηφιακό τεστ γνώσεων του ΝΟUS … σαν παιχνίδι…

Τεστ γνώσεων για διάφορα θεματικά πεδία. Κερδίζει όποιος απαντήσει στις περισσότερες ερωτήσεις στο λιγότερο χρόνο! Ανά 10 σωστές απαντήσεις κερδίζετε ένα brainsponge! Στόχος σας το χρυσό. Καλή διασκέδαση!

Η διαδικτυακή υπηρεσία διατίθεται δωρεάν εδώ !

Επισκεφτείτε το www.sunnysoftware.net για  πρόσβαση στα παρακάτω λογισμικά. Για όσο διάστημα είναι κλειστά τα σχολεία λόγω Covid-19 δίδεται δωρεάν πρόσβαση (θα βρείτε κωδικούς στην αρχική σελίδα)

Το παρακάτω λογισμικό χρησιμοποιείται στο ινστιτούτο για τα εκπαιδευτικές επισκέψεις των σχολείων.

MYCA

Πρόγραμμα για την δημιουργία cartoon. To πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα φιλικό προς τον χρήστη έτσι ώστε να μπορούν χωρίς καμία εκπαίδευση να το χρησιμοποιούν οι μαθητές.

Η Θεσσαλονίκη Αλλιώς

Λογισμικό με το οποίο οι μαθητές «καταστρέφουν» στοιχεία της πόλης που δεν τους αρέσουν και τοποθετούν στην θέση τους στοιχεία που επιθυμούν (δέντρα, πάρκα, ανεμογεννήτριες, λούνα παρκ, μονοκατοικίες κλπ.)

NOE

Παιχνίδι ερωτήσεων για διάφορα θεματικά πεδία. Ο κεντρικός ήρωας (ο Νώε) τρέχει σε μια διαδρομή (εμείς τον κινούμε με βελάκια) και συναντά εμπόδια. Για να τα ξεπεράσει πρέπει κάθε φορά να απαντήσει σωστά σε κάποια ερώτηση. Ο ήρωας έχει πέντε ζωές και το παιχνίδι κρατάει σκορ για τον κάθε μαθητή.

Πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης

Η πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης ΝΟUSA έχει δημιουργηθεί για σχολεία και φορείς Μέσω της πλατφόρμας οι μαθητές επικοινωνούν με τον δάσκαλο τους. Ο δάσκαλος μπορεί να επικοινωνεί είτε ομαδικά είτε εξατομικευμένα με τους μαθητές του, να ορίζει χρονοδιαγράμματα εργασιών, να ανακοινώνει νέα της τάξης ή του σχολείου κλπ. Υπάρχει εκπαιδευτικό υλικό ανά μάθημα και εκπαιδευτικά παιχνίδια (στην ενότητα πάρκο). Υπάρχουν διαθέσιμες πηγές πληροφοριών και εικόνων και ο κάθε μαθητής μπορεί να δημιουργήσει την δική του ιστοσελίδα ορατή μόνο στους συμμαθητές τους ή όπου επιθυμεί ο δάσκαλος. Η τάξη, εάν το επιθυμεί ο δάσκαλος, μπορεί να «ανοίξει» και σε άλλες τάξεις (για παράδειγμα όλες οι τάξεις ενός σχολείου). Οι μαθητές έχουν πρόσβαση από παντού στην πλατφόρμα και οι εργασίες τους σώζονται στο «σύννεφο». Οι τάξεις σχολείων γίνονται μέλη του NOUS και αποκτούν πρόσβαση για ένα σχολικό έτος. Το περιβάλλον είναι ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά και εξαιρετικά φιλικό ως προς την χρήση του. Η πλατφόρμα διατέθηκε δωρεάν σε 100 τάξεις δημοτικών σχολείων.