03. Εκπαιδευτικό Λογισμικό
 

Ο ΝΟUS είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός με στόχο την προαγωγή της μάθησης και την επικοινωνία μέσω υπολογιστή με την χρήση σύγχρονων εκπαιδευτικών μεθόδων. Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του υλοποίησε εκπαιδευτικό ελεύθερο λογισμικό για μαθητές δημοτικών. .


 

Your-i-book

Πρόκειται για λογισμικό που αφορά τη δημιουργία ενός ηλεκτρονικού βιβλίου με «έξυπνες δυνατότητες» που προσαρμόζεται στις δικές σας εκπαιδευτικές ανάγκες. Εισάγετε οποιοδήποτε βιβλίο ή κείμενο με εικόνες θέλετε σε μορφή PDF και μετατρέψτε το σε ψηφιακό βιβλίο. Το βιβλίο σας έχει δυνατότητες εισαγωγής σημείωσης, προσθήκης σελιδοδείκτη και υπογράμμισης κειμένου. Το βιβλίο σας είναι στο «σύννεφο» έτσι ώστε δε χρειάζεται να καταναλώνεται χώρος στον υπολογιστή σας. Όλες οι αλλαγές που κάνετε αποθηκεύονται ώστε να μπορείτε να προσαρμόσετε το βιβλίο σας στις δικές σας προσωπικές προτιμήσεις. Μπορείτε επίσης να «μοιραστείτε» το βιβλίο σας με άλλους φίλους έτσι ώστε να προάγεται η συνεργασία και η συνεκπαίδευση.

Απαιτήσεις συστήματος CPU μεγαλύτερο ή ίσο απο 2.2GHZ dual Core,  RAM μεγαλύτερη ή ίση με 2GB .
Προτεινόμενος περιηγητής Chrome. Λειτουργεί επίσης σε Mozzila.

Η διαδικτυακή υπηρεσία διατίθεται δωρεάν  εδώ !

 

W-i-book. 

Το w-i-book είναι ένα εργαλείο δημιουργίας ηλεκτρονικού βιβλίου. Τα παιδιά δημιουργούν το δικό τους βιβλίο με κείμενο και εικόνες, εισάγοντας έτοιμα γραφικά ή κινούμενες εικόνες - βίντεο. Τα παιδιά μπορούν να ζωγραφίσουν στο περιβάλλον συγγραφής και να επεξεργαστούν τα κείμενα τους.Απαιτήσεις συστήματος CPU μεγαλύτερο ή ίσο απο 2.0GHZ dual Core,  RAM μεγαλύτερη ή ίση με 2GB .
Προτεινόμενος περιηγητής Chrome.Λειτουργεί επίσης σε Mozzila & Internet Explorer.

Η διαδικτυακή υπηρεσία διατίθεται δωρεάν εδώ !  
 

Υour-i-story.

Δημιουργήστε την δική σας ιστορία με κείμενο και εικόνες ή μάθετε τη σωστή σειρά ενεργειών για προκαθορισμένες ρουτίνες. Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο για ειδική αγωγή.

 

P-Book.

Δημιουργήστε τo δικό σας ζωγραφιστό βιβλίο ή μάθετε τη σωστή σειρά ενεργειών για προκαθορισμένες ρουτίνες. Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο για ειδική αγωγή.

 

Θα βρείτε το λογισμικό στην κεντρική σελίδα του ΝΟUS (www.i-nous.org) στην ενότητα ελεύθερο λογισμικό. Αν θέλετε μπορείτε να δουλεύει ο κάθε μαθητής στο βιβλίο του, με πρόσβαση από παντού, και στέλνοντας μας ένα email μπορούμε να ενώσουμε όλα τα βιβλία της τάξης έτσι ώστε στο τέλος της χρονιάς να έχετε για παράδειγμα «το βιβλίο της Ε΄ τάξης για της διαφορετικότητα» κλπ.
Στην ίδια ενότητα μπορείτε να δείτε τις εξής εφαρμογές: Βάση δεδομένων όπου εισάγετε την τάξη που παρακολουθεί το παιδί και το θεματικό πεδίο που σας ενδιαφέρει (π.χ. μαθηματικά, Ε΄ δημοτικού) και εμφανίζεται ελεύθερο σχετικό λογισμικό, δηλαδή, μικρές εφαρμογές παιχνίδια που αφορούν το συγκεκριμένο πεδίο. Οι εφαρμογές έχουν συλλεχθεί από το διαδίκτυο και δεν σχετίζονται με το ΝΟUS. Επίσης μπορείτε να δείτε το λογισμικό I-book όπου ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει από pdf ένα ηλεκτρονικό βιβλίο με δυνατότητες επεξεργασίας και μοιράσματος. Στο λογισμικό I – card τα παιδιά δημιουργούν ηλεκτρονικές ψηφιακές κάρτες. Για οποιοδήποτε πρόβλημα απορία-πρόβλημα επικοινωνήστε στο info@i-nous.org. Το παραπάνω λογισμικό μας είναι ελεύθερο, δηλαδή μπορείτε να το χρησιμοποιείτε δωρεάν για μη κερδοσκοπικές χρήσεις.

 

έρευνα & εφαρμογή εκπαιδευτικής τεχνολογίας