01β.Εθελοντισμός


Ο ΝΟUS στηρίζει μαθητές δημοτικού με δυσκολίες στη μάθηση δωρεάν μετά από σύσταση δασκάλου, διευθυντή σχολείου ή κοινωνικών υπηρεσιών. Παρακαλούμε προωθήστε το για να φτάσει σε όσους το έχουν ανάγκη. Σκοπός μας να δώσουμε την ευκαιρία σε παιδιά χωρίς οικονομικές δυνατότητες και με δυσκολίες στη μάθηση να μην "χαθούν" σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που συχνά "ευνοεί" τους δυνατούς.

Δεχόμαστε γεθελοντές δασκάλους, εν ενεργεία ή συνταξιούχους που θέλουν να βοηθήσουν παιδιά σε ανάγκη. Βοηθούν ένα συγκεκριμένο παιδί ένα δίωρο την εβδομάδα. Αν το παιδί θέλει περαιτέρω στήριξη το αναλαμβάνει άλλος εκπαιδευτικός μια ακόμη μέρα.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο info@i-nous.org ή στο 2310221378


Οι ρίζες του εθελοντισμού είναι βαθιές μέσα στην ιστορία και τη διαχρονική εξέλιξη της κοινωνίας. Ο εθελοντισμός είναι η ειλικρινής, ενσυνείδητη και ανιδιοτελής συνεισφορά για τη θεραπεία της ανάγκης του πλησίον. Το αίσθημα της προσωπικής ικανοποίησης και περηφάνιας που νιώθει κανείς όταν συμμετέχει σε εθελοντικές δραστηριότητες και όταν βοηθάει άλλους ανθρώπους για έναν κοινωφελή σκοπό είναι ανεκτίμητο. Τα άτομα μαθαίνουν ότι είναι υπεύθυνα μέλη της κοινωνίας και ότι η προσφορά τους βοηθάει τους γύρω τους.

Στις μέρες μας, ο εθελοντισμός δείχνει να εμπνέει περισσότερο, γεγονός ελπιδοφόρο για μια περίοδο όπου επικρατεί ο άκρατος ατομικισμός. Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι ο εθελοντισμός είναι ο δείκτης του πολιτισμού μιας κοινωνίας. Οι διάφοροι οργανισμοί και τα ιδρύματα που χρησιμοποιούν τη βοήθεια των εθελοντών παρέχουν υπηρεσίες χωρίς κόστος σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Το ινστιτούτο NOUS πλαισιώνεται και από εθελοντές και δουλεύ­ει με βάση τις συλλογικές αξίες της κοινωνικής αλληλεγγύης, της αποδοχής, της δημοκρατίας και του αμοι­βαίου σεβασμού. Εάν είστε Παιδαγωγός και έχετε το χρόνο και τη διάθεση για να βοηθήσετε παιδιά με δυσκολίες στη μάθηση, επικοινωνήστε μαζί μας…

 

έρευνα & εφαρμογή εκπαιδευτικής τεχνολογίας